sv en de

logga2

Gästgifveriet

Alldeles vid porten till det fagra Österlen ligger vårt gamla romantiska Gästgifveri. Inom dess varmröda väggar lever den äkta skånska gästgivartraditionen vidare. Den innebär att vi månar om våra gäster med stor generositet. Varje måltid är en fest. Brösarps Gästgifveri & SPA är utvalda av White Guide 2017.

Nattens vila ska vara god och ostörd. Naturen är inspirerande. Det är självklarheter. Till detta kommer det skånska gemytet och trivseln. Vi skåningar har alltid haft stor respekt för lärdomen, pennan och fantasin. Detta är ju Piratens hemort! På vårt anrika gästgifveri förenas det Goda Skånska Livet därför med bekväma arbetslokaler. Du ska ha det bra, medan Du tänker. Vi står för omtanken.


Om oss

 
När man kommer in i förstugan på Brösarps Gästgifveri på Österlen i Skåne faller blickarna direkt på ett
fint diplom för bästa äggkaka, utdelat av äggkakstestare från Åstorp, Klippan, Ängelholm och Ljungbyhed.
Detta anrika pris delas ut varje år och rätten finns alltid på menyn.
                                                                                                         - Ur tidskriften Svensk Damtidning

- Givetvis serverar vi mycket skånska specialiteter med råvaror från trakten. Vi använder oss gärna av ekologiskt odlade grönsaker och köper in vildsvin av lokala uppfödare. Fisken handlar vi vid hamnen i Simrishamn. Mycket av min tid går åt till att åka runt och hämta varor, berättar Anders Cederberg som är VD för och gästgivare på gården.

Han tog över stället i början av 1990-talet och har ägnat stor omsorg åt att inreda den gamla 1800-talsgården med skånska allmogemöbler och konst från olika Österlenkonstnärer.

Anders arbetade som advokat i många år och drev advokatbyrå i Simrishamn. Men han ville av hälsoskäl börja med något mindre stillasittande och tog tillsammans med andra delägare över ett fastighetsbolag som då ägde bland annat den anrika krogen i Brösarp.

- Vi vill behålla den gamla känslan av gästgiveri: här har ju drivits krogrörelse ända sedan 1600-talet. Men vi har också moderniserat upp menyn och serverar ett internationellt högklassigt kök.

Brösarps Gästgifvargård har rönt internationell uppmärksamhet och har omskrivits bland annat i den välrenommerade tyska gourmettidningen Feinschmecker. Brösarp finns representerad i Bästa Bord sedan flera år tillbaka. Vinlistan är lång och rymmer många spännande smaker. Köksmästaren Malin Jönsson bjuder här på en spännande meny med gourmetmat av hög klass med skånsk influens. Man kan bo över på gästgivargården och runt om finns många spännande utflyktsmål. Brösarps antikmässa anordnas varje år i februari eller mars.

Varmt välkomna till Österlen och Brösarps Gästgifveri & SPA
 • fb

  Följ oss på Facebook!

  Här hittar du aktuella nyheter och erbjudanden!
 • letter

  Adress

  Brösarps Gästgifveri & Spa
  Albovägen 21
  273 50 Brösarp
 • phone

  Kontakta oss

  0414-736 80
  info@gastis.se
 • phone

  Nyhetsbrev