sv en de

logga2
 

Aktiviteter 

Här hittar ni ett urval av våra mest populära aktiviteter. Önskar ni något annat är det bara att ni hör av er vi brukar kunna ordna det mesta, här är ingenting omöjligt. 

Äppeltåget Äppeltåget
Äppelexperten Helena Rimfors tar er från gästgiveriet med Äppeltåget på en guidad tur genom Källagårdens fruktodlingar i Brösarp. På vår väg passerar vi Körsbärsdalen. Här spelades Astrid Lindgrens Bröderna Lejonhjärta in 1977. Under turen bjuds det på provsmakning av gårdens egen äppelmust.

Vandring genom Körsbärsdalen
En unik tur med Helena Rimfors som tar er genom Brösarps by & Källagårdens Äppelodling där delar av Bröderna Lejonhjärta spelades in. Ni startar vid Gästgifveriet, vandrar över de kända södra backarna och in i körsbärsdalen och genom fruktodlingen tillbaka till byn. En frisk, kuperad tur genom beteshagar och äppelodlingar.


Laga middag med kocken 
Laga er egen 3-rättersmeny tillsammans i fullt utrustad restaurangkök på Brösarps Backakrog. Backakrogen ligger ca 5-8 minuters promenad från gästgifveriet uppe på höjden med utsikt över Brösarps norra backar. Gruppen får förbereda, tillaga och presentera en 3-rättersmeny tillsammans med en av våra kockar. Alla deltagare får kompendium med recept med sig hem.


Pralinkurs med Cake Cowboy
– Känd från TV

Cake Cowboy eller Markus som heter var en av deltagarna i Dessertmästarna 2016.
Markus driver sin chokladfabrik Cake Cowboy i Kivik som ligger ungefär 10 minuter från Brösarp.
Under kursen gör ni praliner tillsammans från grunden; skapar ganachen, tempererar choklad & dekorerar era praliner.
Varje deltagare får med sig 20-25 praliner & ett recepthäfte hem. 

Det finns två olika alternativ: antingen besöker ni Markus i Kivik och kursen hålls på hans chokladfabrik eller så kommer Markus till oss i Brösarp och håller kursen på vår mysiga Skånegård Bengtemölla som ligger ungefär 800 meter från Gästgifveriet.

Cake cowboy


Yoga
Det behövs ingen tidigare erfarenhet av Yoga, klasserna anpassas helt till nybörjare som yoga-vana utövare, så att alla kan vara med efter sin egen kropp & förmåga. Tanken är att alla ska få ut så mycket som möjligt av klassen och denna härliga stund.

Icebreaker Game 
Gör er middag till något mer! Engagera alla, skapa härliga samtalsämnen och tävla med dina kollegor!
Icebreaker Game genomförs oftast i anslutning till middagar; varje grupp får en surfplatta fylld med frågor. Frågorna är upplagda för att skapa diskussion och skratt, samt för att pröva deltagarna i att ta väl avvägda beslut på roliga frågor med varierade svårighetsgrad.

Ice breaker game


Femkamp

Utmanade och roliga övningar där ni i tävlingsform ska få aktivera er. Ni delas upp i lag sen ska lagen få tävla mot varandra. Övningar som skytte, gissa maten, knep & knåp är några av de grenar vi ska tävla i. Efter fem övningar kan vi utropa ett vinnande lag. Må bästa lag vinna!

Omgjord 3 - beskuren

Dryckesprovningar
Vi kan ordna provningar i vin, öl, cider & whiskey. Vi tar in en kunnig provningsledare som guidar er igenom
provningen och pratar lite om tillverkning, området drycken kommer ifrån o s v. 

Återkom till oss vad ni önskar så lämnar vi ett prisförslag

 
 
 • fb

  Följ oss på Facebook!

  Här hittar du aktuella nyheter och erbjudanden!
 • letter

  Adress

  Brösarps Gästgifveri & Spa
  Albovägen 21
  273 50 Brösarp
 • phone

  Kontakta oss

  0414-736 80
  info@gastis.se
 • phone

  Nyhetsbrev