sv en de

logga2

Senast uppdaterad 2021-01-19 14:00


Med anledning av Coronaviruset (Covid-19) kommer här en kort uppdatering kring hur vi på Brösarp Gästgifveri & SPA arbetar för att begränsa risken för smittspridning och för att våra gäster ska känna sig trygga hos oss. 

Vi vidtar vi alla tänkbara åtgärder för att din vistelse hos oss ska vara så säker som möjligt. Vi bevakar frågan dagligen, håller oss uppdaterade och följer Folkhälsomyndighetens och Regeringens rekommendationer.

Det är viktig för oss att våra gäster ska känna sig trygga hos oss och vi tar Covid-19 på största allvar och gör vårt bästa för att det varken ska få fäste eller spridas, så att du som gäst ska känna dig trygg under din vistelse. Vi följer alla restriktioner och råd som kommer från Folkhälsomyndigheten och håller oss hela tiden uppdaterade om läget för att kunna erbjuda er gäster en trygg vistelse hos oss.

Hotell och restauranger ligger i framkant. Regeringen och Folkhälsomyndigheten har nu kommit med nya restriktioner mot alla verksamheter i Skåne, restriktioner och rekommendationer som hotell och restauranger har haft under en lång tid och nu redan är experter på.
Så vad har vi gjort för att se till att smittan inte sprids i vårt samhälle? Vi har infört en rad olika inriktade insatser, här är exempel på några av dem och längre ner följer våra åtgärder mer i detalj:

- Vi har tagit bort bord i matsalen för att glesa ut bland gästerna
- Frukostbuffén är utspridd med olika stationer och i mindre förpackningar
- Extra städningar av utsatta ytor
- Handsprit på samtliga bord i matsalen och andra väl utvalda platser

Vi ber er alla våra gäster att tvätta händerna noggrant när ni besöker oss, använda handsprit samt att ni endast besöker oss om ni helt symtomfria. Detsamma gäller givetvis för vår personal.

SPA
Här kan ni njuta av bastu och jacuzzi inomhus samt varma källor utomhus som är öppna året runt. Ni är välkomna att besöka vårt SPA när ni önskar under alla våra öppettider.

Vi har infört extra städrutiner och tillåter färre gäster på SPA samtidigt för att undvika trängsel. 

Vi utför behandlingar precis som vanligt men du som gäst har alltid valmöjligheten att terapeuten kan ha munskydd på sig, att du som gäst har munskydd på dig för behandlingar som tillåter det och om du önskar att terapeuten ska utföra behandlingen med handskar på. Detta bestämmer ni tillsammans med terapeuten innan behandlingen startar. 

Har ni inte bokat ett paket där SPA är inkluderat kan ni boka till det för 175kr per person och detta bör göras på förhand för att vara säkra på att få plats. I och med rådande läge tar vi in färre gäster på vårt SPA för att undvika trängsel.

Är inte ert rum klart vid ankomst kan ni gå upp till vårt SPA och njuta under tiden. Tänk på att de flesta besöker SPA-avdelningen 16.00-19:00 så vill ni ha lite lugn och ro rekommenderar vi att ni kommer så tidigt ni kan.

Öppettider SPA för våra hotellgäster
Fredag 13:00-19:00
Lördag 12:00-19:00
Söndag 12:00-18:00

De dagar det är mycket bokat på vårt SPA utökar vi våra öppettider för att undvika trängsel. Om det är utökade öppettider under er vistelse kommer ni få ett mail om det när det börjar närma sig er ankomst.

Frukost
Vi har spridit ut vår buffé och anpassat den så att man inte ska behöva stå och trängas med andra gäster. Tänk på att håll avstånd till övriga gäster och respektera att det inte får råda trängsel runt buffén. Är det många gäster runt buffén, ta ett bord slår er ner och vänta på er tur.

Använd alla våra matsalar för att undvika trängsel och få lite lugn och ro.
Det finns skyltar med instruktioner, vänligen följ dem

Det finns personal på plats att fråga om något är oklart och vi gör allt i vår makt för att ni ska påverkas så lite som möjligt i och med dessa nya restriktioner.


Vi i personalen är friska och tar för givet att även ni som besöker oss är det, för allas säkerhet. Vi ber er därför att stanna hemma om ni har någon form av förkylningssymtom.

- Försök hålla så gott avstånd ni kan till övriga gäster och till vår personal.
- Dörrhandtag, stolsryggar, bord, salt & pepparkvarn samt toalett & handfat torkas av med desinfektionsmedel, både innan och efter öppningstid
- Golv, badrum, handtag, fjärrkontroll, tv, skrivbord, golvlister våttorkas med desinfektionsmedel.
- Vi sprider ut våra gäster i matsalen så man sitter med behörigt avstånd till andra gäster.
- Vi ber er också att respektera den middagstid ni har fått angiven (eller kommer att få angiven) i restaurangen. Detta är viktigt att den tiden hålls för att vi ska kunna se till att det inte uppstår trängsel.

Ansvar som gäst
Som gäst hos oss är det viktigt att även ni tar ert ansvar genom att följa de råd Folkhälsomyndigheten har gått ut med
- Tvätta dina händer ofta och i minst 30 sekunder
- Prata gärna med andra gäster och med oss i personalen, men håll behörigt avstånd
- Hosta eller nys i armvecket, i en pappersnäsduk/servett. Inte i handen
- Vid frukosten; använd alla våra matsalar för att undvika trängsel, vänta gärna in sällskap som står och tar mat och håll avstånd till övriga gäster. Det finns skyltar med instruktioner, vänligen följ dem
- Hela sällskapet behöver inte checka in och checka ut utan skicka 1 person i sällskapet för att undvika trängsel.

Tack för att ni tar hänsyn till ovan instruktioner och rekommendationer

Var inte rädd för att besöka oss, vi lovar att vi gör allt vi kan för att ni ska känna er trygga hos oss!
Vi håller oss hela tiden uppdaterad på utveckling och anpassar arbetet utefter det.


Det är många som har frågor om det läge som råder just nu och här nedan försöker vi besvara några av dem.

Har ni öppet?
Jajamänsan! Vi har öppet och vår prioritet är att våra gäster och vår personal ska kunna känna sig säkra och trygga hos oss. Det är färre gäster än vanligt hos oss och ni är varmt välkomna!

Hur hanterar ni de nya restriktionerna med max 8 personer?

Regeringen säger att maxantalet för en allmän sammankomst är 8 personer men hotell räknas inte som allmän sammankomst.
Allmänna sammankomster är föreläsningar, teatrar och konserter, inte hotell eller restauranger.
Vår bransch har sedan i mars haft hårda restriktioner på sig och vi har levt med dessa i många månader och blivit experter på dem.
Vi håller öppet och det får vara mer än 8 personer på hotellet, i restaurangen och på SPA samtidigt så länge man kan hålla avstånd till andra gäster.

Hur gör ni för att gästerna ska känna sig trygga?
Vi har gjort omfattande förändringar i alla delar av vår verksamhet för att säkerställa en trygg miljö för våra gäster. Vi har plockat bort bord i vår restaurang för att man ska kunna hålla avstånd, vi utökar öppettiderna på vårt SPA de dagar det behövs för att undvika trängsel, vi har handsprit överallt, vi har nya städrutiner och vi upplyser alla våra gäster om att hålla avstånd och deras ansvar när de besöker oss.

Är det tryggt att besöka ert SPA? 
Ja absolut! Simbassängerna är klorerade enligt Folkhälsomyndighetens direktiv och rekommendationer kring vilka nivåer av klor som ska tillsättas i pooler och bassänger för att säkerställa att farliga bakterier och virus dödas, vilket innebär att även Covid-19 viruset dör i kontakt med klorerat vatten. Svensk Simidrott skriver så här om just det, vilket vi tycker är en bra källa.

Vi har även drastiskt minskat antalet gäster som får vistas på spa samtidigt. Är det så att vi har lite fler gäster någon dag utöker vi våra öppettider så att man alltid ska kunna besöka vårt spa utan att behöva trängas med andra gäster. Är det så att vi tilldelar en specifik spatid eller erbjuder utökade öppettider får ni ett mail om det när er vistelse hos oss börjar närma sig. 


Om jag inte vågar komma hur gör jag då?
Du kan kostnadsfritt boka om eller boka av fram till 48 timmar innan ankomst.
Om du ska komma till oss längre fram men känner dig osäker och vill kunna avboka fram till 12:00 på ankomstdagen så kan du lägga till ett avbeställningsskydd för 250kr. Ring oss så hjälper vi dig med det; 0414-736 80

Vad händer med restaurangen när ni inte får servera alkohol efter 20?
Tänk på att boka er middag tidigt redan vid 17-18-tiden så har ni en lång och trevlig kväll framför er i vår restaurang. När klockan sen är 20:30 kan ni gå till era rum och där fortsätta kvällen med att beställa room service från vår bar. Dagens lunch  Måndag - fredag kl 12.00 - 15.00


Vecka 3  
Måndag Stekt Fläsk med Löksås
Tisdag Pannbiff med Gräddsås
Onsdag Veckans Fångst
Torsdag Helstekt Karré med Rödkål och Plommonsås
Fredag
 
Boeuf bourguignon med Potatismos
 
Varje dag serveras även ett vegetarisk & veganskt alternativ till Dagens lunch

110kr inkl. sallad, smör, bröd, lingondricka/vatten & kaffe

Eftersom vi handlar av små leverantörer och ibland får erbjudande med kort varsel 
kan det hända att något ändras, vill du vara helt säker så ring oss gärna!


Lördagslunch  12:00-15:00

170kr inkl. smör, bröd & sallad


Söndagsmiddag 12:00-16:00
(serveras ej 12 april, 6 november - 20 december 2020)

Sillbuffé, varmrätt och dessert


Silltallrik 175kr
Huvudrätt 200kr
Dessert 100kr

3-rätter 395krHelglunch 12:00-15:00
Serveras på helgdagar - de som är röda i kalendern

200kr inkl. smör & bröd 

 

 

Dagspa

Öppettider 2020/2021

Restaurangen 

Tillfälliga öppettider, gäller tillsvidare

Måndag-Lördag 12:00-20.30 (Måndag-Torsdag stänger köket 20.00)

Söndag 12:00-19:00 (sista tid att beställa är kl 19.00)

22 december 12:00-19:00
23-25 december stängt
31 december 12:00-14:00 (Servering av äggakaka)
1 januari 13:00-19:00 (Begränsad meny)

Var vänlig notera att samtliga gäster måste vara ute ur lokalen 20.30 enligt vår nya tillfälliga alkohollag, därför ser vi att ni kommer senast en timme innan stängning. Alkoholförsäljningen slutar redan klockan 20.00. För våra hotellgäster går det att beställa roomservice även efter klockan 20.00. 

Vinter 2020/2021
16 augusti 2020 - 27 juni 2021

Måndag-Torsdag  12:00-20:00 (Pga. Covid-19 kan vi under vissa dagar stänga redan kl 19.00)
Fredag-Lördag      12:00-21:00
Söndag                     12:00-19:00
Vissa dagar håller vi stängt 16.00-18.00, skulle ni vilja komma till oss under den tiden ring oss på förhand och boka. Avvikande öppettider
22 december 12:00-19:00

23-25 december håller vi helt stängt för lite julledigt

31 december 12:00-14:00 - Vi serverar endast vår berömda Äggakaga. Från 14:00 håller vår restaurang stängt. 

1 januari - 13:00-19:00. 13:00-18:00 - serverar vi endast våra Klassiker; Äggakaga, Revben & Blå Tallrik. 18-19 serverar vi kvällens 2, 3 & 4-rätters middag samt mat från vår a la carte meny 

Pga. den rådande situation med Covid-19 kan förändringar i öppettider ske, 
så det är nu viktigare än någonsin att Ni bokar bord om Ni önskar att besöka oss. 


Sommaren 2021
28 juni - 14 augusti

Alla dagar 12:00-21:00

Vissa dagar håller vi stängt 17.00-18.00, skulle ni vilja komma till oss under den tiden ring oss på förhand och boka. 


Höst/Vinter 2021
15 augusti - 31 december

Måndag-Torsdag  12:00-20:30
Fredag-Lördag      12:00-21:00
Söndag                     12:00-19:00

Vissa dagar håller vi stängt 17.00-18.00, skulle ni vilja komma till oss under den tiden ring oss på förhand och boka. 

 

Avvikande öppettider
22 december 12:00-19:00

23-25 december håller vi helt stängt för lite julledigt

31 december 12:00-14:00 - Vi serverar endast vår berömda Äggakaga. 18:00 serverar vi vår Nyårsmiddag, se information och pris nedan. 

1 januari - 13:00-19:00. 13:00-18:00 - serverar vi endast våra Klassiker; Äggakaga, Revben & Blå Tallrik. 18-19 serverar vi kvällens 2, 3 & 4-rätters middag samt mat från vår a la carte meny 

 

 

 

 


 

Kalendarium 2016
 
Vid varje konstutställning anordas en vernissage.
Konsthallen har därefter öppet varje lördag och söndag 12.00-16.00 om inget annat anges. 

16 mars
Brösarp förr och nu

Brösarps byagilles historiegrupp berättar om händelser i Brösarps historia från 1600-talet fram till våra dagar.
Film, pianomusik och kaffe.
Plats: Brösarps Konsthall
Tid: Onsdag 16/3 kl 18.30
Fri entré, Brösarps Kulturförening i samverkan med Brösarps Gästgifveri


Långfredagen 25 mars - 1 maj
Glaskonstnärerna från Kosta Boda.

Konstnärer från Kosta
13 april
Brösarps Kulturförening i samverkan med Brösarps Gästgifveri
Äppeltavlor och naturinstallationer
Emma Karp Lundström, konstnär och och ordförande i ÖSKG, kåserar om sin verksamhet onsdagen den 13 april kl 19 i f d OBS denna gången är det i Banken
Entré: 60 kr


5 - 29 maj 
Kjell Åslund, Grevlundatapeterna
Vernissage 5 maj kl 13.00
Utställningen pågår 5-27 maj

Argonauterna  122x180 cm                   Konstnären beträder målningen  115 x 230 cm        Lamentation  122 x 180 cm
GrevlundatapeterGrevlundatapeter2Grevlundatapeter3

4 juni - 10 juli

Lasse Åberg född 1940 - Måleri och Grafik 
Inger Åberg född 1945- Textil
Vernissage 4 juni kl. 13.00
Utställning pågår till den 10 juli.
Vi kallar utställningen Art's fun. Inger använder sej av barnteckningar och naiva former i sina bildvävar och broderier.
Lasse kallar sina bilder för visuella hyss och grafiska spratt där han vrider verkligheten åt olika håll.

Inger Åberg, Mortåsyklar                           Lasse Åberg, Birdland
målat broderi 50x50cm                                 litografi 45x64 cm
Inger ÅbergLasse Åberg8 juli, Jazz med Moon Songs i
Konsthallen

Moon Songs med Per Bäcker, Teddy Walter och Johan Landqvist med start kl. 19.00.
Förköp köper du på Brösarps Gästgifveri, 0414-736 80 eller info@gastis.se
16
juli - 21 augusti
Ann Makander.
Vernissage 16 juli kl 12.00.
Utställning pågår mellan 16 juli-21 augusti.
Ann Makander kommer att visa vald grafik från åren mellan 1979-2016. Verken sträcker sig från abstrakta flätbilder till
havsmotiv och spår av mänsklig närvaro på 60-tals filtar.

Bolero Screen 1985                                                 Bubblor screen 2001              Fågel etsning 2012                 Lilla-Hjärtat Gicleé 2015
Boleroscreen 1985 Ann MBubblor scren2001 Ann MFågeletsning 2012jpg Ann MLilla-hjartatgicleé2015 Ann M27 augusti - 25 september

Birgitta Nelson Clauss, Textil.
Vernissage 27 augusti kl. 13.00
Utställning pågår mellan 27 augusti-25 september.

    

1-30 oktober

Samlingsutställning, Mitt Landskap
Konstnärerna som ställer ut är Gert Aspelin, Bo Hultén, Thomas Larsson & Kjell Åslund
Vernissage 1 oktober kl. 12.00
Utställning pågår mellan 1-30 oktober 
Öppetttider
Lördag & Söndag 12-16

19 oktober
Det här var mitt liv med Bengt Roslund
Bengt Roslund som bland annat var med och producerade Här är ditt liv med TV-legenden Lasse Holmqvist
avslöjar spelet bakom kulisserna. 
Brösarps Konsthall 19:00
Entré 60 kr

11-13 november
Brösarps Moderna & Brösarps Interiör

Moderna


11 november - 4 december 
John Stockwell - " Målningar"

Stockwell måleri
16 november

Kostnären Hasse Karlsson från Vitemölla berättar under rubriken ”Förevisning om akvarell och Nobeldiplom”
Brösarps Konsthall 19:00
Entré 60kr

3 december
Julstök på Bengtemölla 11:00 - 15:00
Café Smulan är på plats och säljer goda bakverk. Brösarps Gästgifveri serverar varm soppa med bröd. Scouterna står för korvgrillningen.
13.30 bjuds det på Änglasång.
Brösarps Byagille i samverkan med Brösarps Gästgifveri

 
 

Adress

Brösarps Gästgifveri & Spa
Albovägen 21
273 50 Brösarp

Kontakta oss

0414-736 80
info@gastis.se
Org.nr: 556458-6310
 

Följ oss på Facebook!

Här hittar du aktuella nyheter och erbjudanden!

Nyhetsbrev