Restaurangen på Brösarps Gästis
Maten - den hämtar vi hos grannarna! Det vill säga odlarna och uppfödarna i trakten. Ankor, tuppar, lamm, sparris, fisk och mycket mer. Färskare, mjällare och nyttigare kan det inte bli. Och, jodå, vildsvin finns kvar på menyn...
Kom ihåg att alltid boka bord om ni vill komma och äta hos oss. Det är ofta mycket gäster i vår restaurang så boka bord för att slippa vänta.
ÖPPETTIDER
Tider nedan är kökets öppettider restaurangen håller öppet så länge vi har gäster.
1 JANUARI - 30 JUNI & 19 AUGUSTI - 31 DECEMBER 2024
Måndag-torsdag 12.00-20.30
Fredag-lördag 12.00-21.00
Söndag 12.00-20.30
Vissa dagar håller vi stängt 17.00-18.00, skulle ni vilja komma till oss under den tiden ring oss på förhand och boka.
1 JULI - 18 AUGUSTI 2024
Alla dagar 12.00-21.00
Under sommaren håller vi stängt alla dagar 16.30-18.00.
Senaste tiden att boka bord är 30 minuter innan köket stänger
Avvikande öppettider
22 december 12.00-17.00
23-25 december håller vi helt stängt för lite julledigt
31 december
12.00-15.00 Vi serverar endast vår berömda Äggakaga (sista beställning 14:00)
15.00-18.30 håller restaurangen stängt.
18.30 öppnar restaurangen upp för Nyårssupé, ni hittar mer information om den här; Nyårssupé
1 januari
13.00-18.00 - serverar vi endast våra Klassiker: Äggakaga,
Revben och Blå Tallrik samt Helglunch.
18.00-20.30 serverar vi kvällens två-, tre- och fyrarätters middagar
samt mat från vår a la carte meny.
Tänk på att det alltid är bra att boka bord hos oss!
DAGENS LUNCH - måndag-fredag 12.00-15.00
145kr inkl. sallad, bröd, lingondricka/vatten och kaffe.
Givetvis går det bra att beställa från vår á la carte meny även under lunchen.
Eftersom vi handlar av små leverantörer och ibland får erbjudande med kort varsel kan det hända att något ändras, vill du vara helt säker så ring oss gärna!
​
Vecka 17
Måndag
Raggmunk med stekt Fläsk och rårörda Lingon
Tisdag
Panerad Sej med Remouladsås samt Färskpotatis
​
Onsdag​
Pepparrotskött serveras med kokt Potatis & syrade Morötter
Torsdag
Biff a la Lindström med Kryddsmörssky & stekt Potatis
​
Fredag
Kycklinglårfilé i Rött Vin & Timjan
DAGENS VEGETARISKA - 24 april
Gryta på Böner & Pärlcouscous serveras med Rödbetskaka
LÖRDAGSLUNCH - lördagar 12.00-15.00
27 april
Oxkind serveras med Palsternakspuré & Gremolatapotatis
205kr
​
Lördagslunch serveras ej 27 jan, 3 feb, 10 feb, 24 feb, 2 mars, 9 mars, 30 mars, 22 juni, 26 okt - 16 nov samt 23 nov - 21 dec 2024
SÖNDAGSMIDDAG - söndagar 12.00-16.00
28 april
Örtbakad Flankstek serveras med Choronsås & Potatisterrin
255kr
Söndagsmiddag serveras ej 28 jan, 4 feb, 11 feb, 25 feb, 3 mars, 10 mars, 31 mars, 27 okt - 17 nov samt 24 nov - 22 dec 2024
HELGLUNCH - 12.00-15.00
255kr inkl. bröd
Serveras på helgdagar; 6 januari, 1 april, 1 maj, 9 maj, 6 juni, 22 juni, 2 november samt 26 december 2024
KVÄLLSMENYER
Fyrarätters kvällsmeny, 795kr
Trerätters kvällsmeny, 650kr
Tvårätters kvällsmeny, 500kr (förrätt och varmrätt)
Vinmeny för fyrarätters, 645kr
Vinmeny för trerätters, 515kr
Vinmeny för tvårätters, 395kr
Kvällens meny komponeras av våra kockar
och måste förbeställas minst en dag innan.
GÅSAMIDDAG
Hos oss serveras en traditionell gåsamiddag med Svartsoppa (alternativsoppa finns), Gås med klassiska tillbehör och ombjudning samt skånsk Äppelkaka med Vaniljsås.
​
2024 serveras gåsamiddagen den 25 oktober till
den 17 november.
Trerätters Gåsamiddag - 795kr/person
Tillhörande vinmeny - 645kr/person
Önskar man inte hela trerättersmenyn
kan man välja de rätter man önskar:
Svartsoppa - 170kr/person
Gås - 495kr/person
Äppelkaka med Vaniljsås - 145kr/person
Intresset för denna underbara Gås bara växer för varje år så det gäller att vara ute i god tid för att boka!
Här hittar ni vår Gåspaket med övernattning.
SYLVESTERBAL
Fira in det nya året med oss i Brösarp!
18.30 Välkomstdrink
19.00 Fyrarätters gourmetmeny med tillhörande vinpaket (alkoholfritt alternativ finns)
Kaffe med Chokladbit
Ett glas mousserande vin vid tolvslaget
2200kr per person
Vill ni inte bara äta god nyårsmiddag hos oss utan även sova över hittar ni vårt nyårspaket här.
JUL PÅ GÄSTIS
Älskade julbord! Stort, gott och hemlagat!
2024 serverar vi julbord på Gästis mellan den 29 november och 21 december.
Julbordet serveras onsdagar, torsdagar och fredagar kl. 18.00, 18.30 samt 19.00
Lördagar 14.00 samt 14.30 och 18.00, 18.30 och 19.00
Söndagar 12.00-12.30 samt 15.00-15.30
Skånskt, rejält julbord med allt man kan önska sig!
Onsdag & torsdag- 695kr per person
Fredag, lördag & söndag - 795kr per person
Barn upp till 12 år 25kr/år
Vill ni inte bara äta riktigt gott julbord hos oss utan även sova över hittar ni vårt Julpaket här.
Vinkällaren
Vi älskar drycker!
Öllistan är lång och där hamnar gärna öl från lokala bryggerier men även från andra delar av landet och världen. Men så har vi även vår skatt, vår vinkällare med fler viner än vi kan räkna, här lagrar vi, smakar vi och hämtar upp vin till kvällens middagar och menyer. Husets vin väljer vi med omsorg, husets vin ska representera oss och fungera i harmoni till vår mat samt passa den breda massan. Därför är inte heller vårt Husets Vin det billigaste vi har på vinlistan, det är det vin som vi vill lyfta, som är prisvärt i förhållande till vad man får. Utbudet av vin, öl och dryck kan variera och vi hämtar gärna in nya favoriter lite då och då. Hoppas att du kan finna din favorit hos oss!