
Restaurangen på Brösarps Gästis
Maten - den hämtar vi hos grannarna! Det vill säga odlarna och uppfödarna i trakten. Ankor, tuppar, lamm, sparris, fisk och mycket mer. Färskare, mjällare och nyttigare kan det inte bli. Och, jodå, vildsvin finns kvar på menyn...
Kom ihåg att alltid boka bord om ni vill komma och äta hos oss. Det är ofta mycket gäster i vår restaurang så boka bord för att slippa vänta.
HUND - javisst tillåter vi hund. Men det är viktigt att meddela oss om hunden ska följa med då vi endast tillåter hund på uteserveringen och i Skänken.
ÖPPETTIDER
Tider nedan är kökets öppettider, restaurangen håller öppet så länge vi har gäster.
1 JANUARI - 29 JUNI & 17 AUGUSTI - 31 DECEMBER 2025
Måndag-torsdag 12.00-20.30
Fredag-lördag 12.00-21.00
Söndag 12.00-20.30
Vissa dagar håller vi stängt 17.00-18.00, skulle ni vilja komma till oss under den tiden ring oss på förhand och boka.
30 JUNI - 16 AUGUSTI 2025
Alla dagar 12.00-21.00
Under sommaren håller vi stängt alla dagar 16.30-18.00.
Senaste tiden att boka bord är 30 minuter innan köket stänger
Avvikande öppettider
22 december 12.00-17.00
23-25 december håller vi helt stängt för lite julledigt
31 december
12.00-15.00 Vi serverar endast vår berömda Äggakaga (sista beställning 14:00)
15.00-18.30 håller restaurangen stängt.
18.30 öppnar restaurangen upp för Nyårssupé, ni hittar mer information om den här; Nyårssupé
1 januari
13.00-18.00 - serverar vi endast våra Klassiker: Äggakaga,
Revben och Blå Tallrik samt Helglunch.
18.00-20.30 serverar vi kvällens två-, tre- och fyrarätters middagar
samt mat från vår a la carte meny.
Tänk på att det alltid är bra att boka bord hos oss!

DAGENS LUNCH Måndag-Fredag 12.00-15.00
145:- inkl. sallad, bröd, måltidsdryck & kaffe.
Givetvis går det att beställa från vår a la carte även under lunchen.
Eftersom vi handlar av små leverantörer och ibland får erbjudande med kort varsel kan det hända att någonting ändras, vill du vara säker, ring oss gärna.
Vecka 12
Måndag
Nattbrässerad Griskind från Ystad serveras med krossad Potatis & Örtvelouté
Tisdag
Fisksoppa med Tomat & Fänkål serveras med Aioli
Onsdag
Raggmunkar med stekt Fläsk
Torsdag
Fläskytterfilé med Bearnaisesås & friterad Potatis
Fredag
Sjömansgryta med råstekt Potatis
DAGENS VEGETARISKA -18 mars
Paj med Blomkål & Soltorkade Tomater serveras med
Zucchini & Ramslökskräm
LÖRDAGSLUNCH - 12.00-15.00
22 mars
Fläskschnitzel med klassiska tillbehör
205kr
SÖNDAGSMIDDAG - 12.00-16.00
23 mars
Förrätt: Silltallrik med Janssons Frestelse
Varmrätt: Nattbakad Entrecôte serveras Idahopotatis & Bearnaisesås
Dessert: Parfait med Bärkompott & Browniesmulor
Trerätters - 495kr
Endast varmrätt - 255kr
HELGLUNCH 12.00-15.00
255:- inkl. smör & bröd
Serveras alla de dagar som är röda i kalendern
Har ni någon form av allergi eller önskar specialkost?
Fråga oss gärna så berättar vi vad maten innehåller
och vart den kommer ifrån
PÅSKLUNCH
Serveras 18, 19 & 20 april 12:00-16:00
Gästis silltallrik med tre sorters Sill, Ägg, Janssons Frestelse samt mörkt Bröd och lagrad Ost
***
Påsklamm serveras med Ramslökssky, Potatiskaka & vårens Primörer
***
Havtornscheesecake på mörk Chokladbotten serveras med inkokta Hallon
3-rätters - 595kr
Endast varmrätt - 335kr

KVÄLLENS MENY
Menyer komponerade av våra duktiga kockar på
lokala och säsongsbetonade råvaror från våra grannar
Fyrarätters kvällsmeny - 815kr
Trerätters kvällsmeny - 660kr
Tvårätters kvällsmeny - 515kr (förrätt och varmrätt)
Vinmeny för fyrarätters - 645kr
Vinmeny för trerätters - 515kr
Vinmeny för tvårätters - 395kr
Kvällens meny måste förbeställas minst en dag innan.
Har ni någon form av allergi eller önskar specialkost?
Fråga oss gärna så berättar vi vad maten innehåller och vart den kommer ifrån

GÅSAMIDDAG
Hos oss serveras en traditionell gåsamiddag med Svartsoppa (alternativsoppa finns), Gås med klassiska tillbehör och ombjudning samt skånsk Äppelkaka med Vaniljsås.
2025 serveras gåsamiddagen den 24 oktober till
den 16 november både under dagtid och kvällstid
Trerätters Gåsamiddag - 815kr/person
Tillhörande vinmeny - 645kr/person
Önskar man inte hela trerättersmenyn
kan man välja de rätter man önskar:
Svartsoppa - 175kr/person
Gås - 525kr/person
Äppelkaka med Vaniljsås - 145kr/person
Intresset för denna underbara Gås bara växer för varje år så det gäller att vara ute i god tid för att boka!
Här hittar ni vår Gåspaket med övernattning.
SYLVESTERBAL
Fira in det nya året med oss i Brösarp!
18.30 Välkomstdrink
19.00 Fyrarätters gourmetmeny med tillhörande vinpaket (alkoholfritt alternativ finns)
Kaffe med Chokladbit
Ett glas mousserande vin vid tolvslaget
2 300kr per person
Vill ni inte bara äta god nyårsmiddag hos oss utan även sova över hittar ni vårt nyårspaket här.
JUL PÅ GÄSTIS
Älskade julbord! Stort, gott och hemlagat!
2025 serverar vi julbord på Gästis mellan den 28 november och 21 december.
Julbordet serveras onsdagar, torsdagar och fredagar kl. 18.00, 18.30 samt 19.00
Lördagar 14.00 samt 14.30 och 18.00, 18.30 och 19.00
Söndagar 12.00-12.30 samt 15.00-15.30
Söndagen 21 december serveras bara ett julbord; 15:00-15:30
Skånskt, rejält julbord med allt man kan önska sig!
Onsdag & torsdag- 750kr per person
Fredag, lördag & söndag - 825kr per person
Barn upp till 12 år 25kr/år
Vill ni inte bara äta riktigt gott julbord hos oss utan även sova över hittar ni vårt Julpaket här.

Vinkällaren
Vi älskar drycker!
Öllistan är lång och där hamnar gärna öl från lokala bryggerier men även från andra delar av landet och världen. Men så har vi även vår skatt, vår vinkällare med fler viner än vi kan räkna, här lagrar vi, smakar vi och hämtar upp vin till kvällens middagar och menyer. Husets vin väljer vi med omsorg, husets vin ska representera oss och fungera i harmoni till vår mat samt passa den breda massan. Därför är inte heller vårt Husets Vin det billigaste vi har på vinlistan, det är det vin som vi vill lyfta, som är prisvärt i förhållande till vad man får. Utbudet av vin, öl och dryck kan variera och vi hämtar gärna in nya favoriter lite då och då. Hoppas att du kan finna din favorit hos oss!