top of page
Skänken på Brösarps Gästis

Restaurangen Brösarps Gästis

Maten - den hämtar vi hos grannarna! Det vill säga odlarna och uppfödarna i trakten. Ankor, tuppar, lamm, sparris, fisk och mycket mer. Färskare, mjällare och nyttigare kan det inte bli. Och, jodå, vildsvin finns kvar på menyn... 
 

Kom ihåg att alltid boka bord om ni vill komma och äta hos oss. Det är ofta mycket gäster i vår restaurang så boka bord för att slippa vänta.

 

HUND - javisst tillåter vi hund. Men det är viktigt att meddela oss om hunden ska följa med då vi endast tillåter hund på uteserveringen och i Skänken. 

ÖPPETTIDER 

Tider nedan är kökets öppettider, restaurangen håller öppet så länge vi har gäster. 

1 JANUARI - 30 JUNI  & 19 AUGUSTI - 31 DECEMBER 2024 
Måndag-torsdag  12.00-20.30  
Fredag-lördag     12.00-21.00
Söndag                12.00-20.30 

Vissa dagar håller vi stängt 17.00-18.00, skulle ni vilja komma till oss under den tiden ring oss på förhand och boka.

1 JULI - 18 AUGUSTI  2024
 Alla dagar           12.00-21.00

Under sommaren håller vi stängt alla dagar 16.30-18.00. 

Senaste tiden att boka bord är 30 minuter innan köket stänger
 
Avvikande öppettider
22 december 12.00-17.00
23-25 december håller vi helt stängt för lite julledigt

31 december
12.00-15.00 Vi serverar endast vår berömda Äggakaga
(sista beställning 14:00) 
15.00-18.30 håller restaurangen stängt.
18.30 öppnar restaurangen upp för Nyårssupé, ni hittar mer information om den här; Nyårssupé 


1 januari
13.00-18.00 - serverar vi endast våra Klassiker: Äggakaga,
Revben och Blå Tallrik samt Helglunch.
18.00-20.30 serverar vi kvällens två-, tre- och fyrarätters middagar
samt mat från vår a la carte meny.


Tänk på att det alltid är bra att boka bord hos oss!

Lunchgäster på Brösarps Gästis

DAGENS LUNCH Måndag-Fredag 12.00-15.00

145:- inkl. sallad, bröd, måltidsdryck & kaffe.

 

Givetvis går det att beställa från vår a la carte även under lunchen. 

Eftersom vi handlar av små leverantörer och ibland får erbjudande med kort varsel kan det hända att någonting ändras, vill du vara säker, ring oss gärna. 

Vecka 49
Måndag

Helstekt Fläskkotlett serveras med Örtrostad Potatis & Paprikasås
​​

Tisdag

Fiskgryta med Tomat, Fänkål & Vitt Vin serveras med Aioli
 

Onsdag 

Gulaschgryta serveras med Ris och Yoghurt 
 

Torsdag

Oxbringa med Pepparrotssås & Potatismos 

Fredag

Kycklingfilé serveras med rostad Paprikasås & saltrostad Potatis

LÖRDAGSLUNCH - 12.00-15.00 

1 december - 22 december
Under denna period serverar vi ingen Söndagsmiddag. 
Ni är välkomna att äta från vår a la carte meny eller vårt skånska Julbord​​

SÖNDAGSMIDDAG - 12.00-16.00

1 december - 22 december
Under denna period serverar vi ingen Söndagsmiddag.
Ni är välkomna att äta från vår a la carte meny eller vårt skånska Julbord
​​

Veckans menyer

HELGLUNCH 12.00-15.00

255:- inkl. smör & bröd 

Serveras alla de dagar som är röda i kalendern 

DAGENS VEGETARISKA -2 december

Mozzarella- & Spenattårta serveras med Örtrostad Potatis, Linsragu & rostade Grönsaker

HELGLUNCH - 12.00-15.00
255 kr inkl bröd

Äggakaka

KVÄLLSMENYER

Fyrarätters kvällsmeny, 795kr
Trerätters kvällsmeny, 650kr
Tvårätters kvällsmeny, 500kr (förrätt och varmrätt)

Vinmeny för fyrarätters, 645kr
Vinmeny för trerätters, 515kr
Vinmeny för tvårätters, 395kr

Kvällens meny komponeras av våra kockar
och måste förbeställas minst en dag innan.

Kvällsmeny på Brösarps Gästis

SPECIALDAGAR 2025

25-26 januari 
Stora Vildsvinsdagarna
Kom och ät vildsvin i Brösarp! 
250kr/person 


1-2 februari 
Lilla Revbensdagarna 
Missa inte våra populära Revbensdagar! 
Honungsglaserat Revbensspjäll från Ystad serveras med kokt Potatis, Rödkål, Äppelmos & Gräddsås 
210kr/person 


8-9 februari 

Stora Revbensdagarna 
Missa inte våra populära Revbensdagar! 
Honungsglaserat Revbensspjäll från Ystad serveras med kokt Potatis, Rödkål, Äppelmos & Gräddsås 
210kr/person 

22-23 februari  
NYHET! 
Håll i hatten! Nu blir det traditionellt Smörgåsbord på Gästgifveriet. Vi dukar upp en generös buffé av bland annat; Sill, gravad Lax, kallskuret, Janssons Frestelse, Äggakaka, Bröd, Smör, Ostbricka samt ett litet urval av desserter. 
395kr/person 

1-2 mars 

Lilla Äggakakedagarna 
Brösarps populära Äggakaka, nu på buffé! Kom och ät så mycket du orkar! 
210kr/person 

8-9 mars 

Stora Äggakakedagarna 

Brösarps populära Äggakaka, nu på buffé! Kom och ät så mycket du orkar! 
210kr/person 

DSC_0040 (2).jpg

GÅSAMIDDAG

Hos oss serveras en traditionell gåsamiddag med Svartsoppa (alternativsoppa finns), Gås med klassiska tillbehör och ombjudning samt skånsk Äppelkaka med Vaniljsås.

2025 serveras gåsamiddagen den 24 oktober till

den 16 november både under dagtid och kvällstid


Trerätters Gåsamiddag - 815kr/person
Tillhörande vinmeny - 645kr/person

Önskar man inte hela trerättersmenyn

kan man välja de rätter man önskar:

Svartsoppa - 175kr/person
Gås - 525kr/person
Äppelkaka med Vaniljsås - 145kr/person

Intresset för denna underbara Gås bara växer för varje år så det gäller att vara ute i god tid för att boka!

Här hittar ni vår Gåspaket med övernattning.

SYLVESTERBAL

Fira in det nya året med oss i Brösarp!

18.30 Välkomstdrink
19.00 Fyrarätters gourmetmeny med tillhörande vinpaket (alkoholfritt alternativ finns)
Kaffe med Chokladbit
Ett glas mousserande vin vid tolvslaget

2200kr per person

Vill ni inte bara äta god nyårsmiddag hos oss utan även sova över hittar ni vårt nyårspaket här.

JUL PÅ GÄSTIS

Älskade julbord! Stort, gott och hemlagat!
2024 serverar vi julbord på Gästis mellan den
29 november och 22 december

Julbordet serveras onsdagar, torsdagar och fredagar kl. 18.00, 18.30 samt 19.00
Lördagar 14.00 samt 14.30 och 18.00, 18.30 och 19.00
Söndagar 12.00-12.30 samt 15.00-15.30

Söndagen den 22 december serveras bara ett julbord 13:00-13:30

Skånskt, rejält julbord med allt man kan önska sig! 

Onsdag & torsdag- 695kr per person
Fredag, lördag & söndag - 795kr per person
Barn upp till 12 år 25kr/år


Vill ni inte bara äta riktigt gott julbord hos oss utan även sova över hittar ni vårt Julpaket här.

Brösarps Gästgifveri i vinterskrud

Vinkällaren

Vi älskar drycker!

 

Öllistan är lång och där hamnar gärna öl från lokala bryggerier men även från andra delar av landet och världen. Men så har vi även vår skatt, vår vinkällare med fler viner än vi kan räkna, här lagrar vi, smakar vi och hämtar upp vin till kvällens middagar och menyer. Husets vin väljer vi med omsorg, husets vin ska representera oss och fungera i harmoni till vår mat samt passa den breda massan. Därför är inte heller vårt Husets Vin det billigaste vi har på vinlistan, det är det vin som vi vill lyfta, som är prisvärt i förhållande till vad man får. Utbudet av vin, öl och dryck kan variera och vi hämtar gärna in nya favoriter lite då och då. Hoppas att du kan finna din favorit hos oss!

bottom of page